30 augusti 2006

Bland mer eller mindre jämlika grisar

Dick Erixon gör oss uppmärksamma på hur det röda laget inte lever som de lär....vilket får mig att tänka på ett av mina favorit-citat av Mark Twain:

To be good is noble; but to show others how to be good is nobler and no trouble.

25 augusti 2006

Gamla nyheter

Gräddan av världens astronomer samlades i Prag och beslutade genom omröstning att Pluto inte är en planet.

Det har vi andra vetat länge.

24 augusti 2006

Alla människor vill inte arbeta

Varför envisas politiker med att påstå att "alla människor vill arbeta"?

Jag träffar (alldeles för ofta) folk i min omgivning som är levande bevis för motsatsen: Det finns arbetslösa som inte är det minsta intresserade av att arbeta som endast söker jobb för att de skall fortsätta få A-kassa. Alldeles för ofta har jag stött på folk som blir hemma från jobbet för att det har lite ont i huvudet eller en fis på tvären. Ta en Treo och gå på toaletten!

Häromdagen hörde jag begreppet "att ta ett par dagar på kassan". På ren svenska betyder det att man ringer och sjukskriver sig några dagar av den enda anledningen att man är arbetsskygg.

Att "alla människor vill arbeta" är en PK-myt som inte har förankring i verkligheten och det hade varit befriande att slippa höra det.

23 augusti 2006

Wetterstrands eufemismer

Sist ut i radions partiledarutfrågning var miljöpartiets Maria Wetterstrand. I sak erbjöd hon inga nyheter. Det var den gamla vanliga visan om mindre kärnkraft, mindre bilar, mindre vapenexport, mindre elektricitet och mer friår, mer biltullar och mer föräldraledighet.

Sen var hon ofrivilligt komisk när hon sa att "vi har gett regeringsmaketn till socialdemokraterna de senaste åtta åren".

Det är en omskrivning av att Göran Persson inte släppte in ett litet skuttparti i regeringskansliet trots alla utpressningsförsök och hotelser.

Efter att ha hört Wetterstrand i radion i morse, nån som klandrar honom?

22 augusti 2006

Fördröjd kannibalism?

Hmm?

Göran Persson får skit från dom egna för ett magert valmanifest och vänsterpartiet ligger under 4% i opnionsmätningar. Alliansen vädrar morgonluft. Några få veckor kvar till valet. Vad händer sedan? Alliansen fortsätter att lappa och laga ihop ett program som ska ge dom en plats i regeringskansliet men vad händer när de kommer dit?

Kommer de motstå frestelsen att börja driva sina egna partiagendor igen och därmed ge uttryck för den kannibalism som är ack så välbekant inom den svenska borgerligheten?

Hur kommer den av socialdemokratin marinerade statsapparaten reagera vid en borgerlig valseger? Vad kommer LO göra?

21 augusti 2006

Bevare oss för mediakåta lagvrängare

I förra veckan blev det hallaballoo på Aftonbladets första-sida när Henrik Larsson sänkte en motspelare i en närkamp. Henke blev trött på uppvaktningen medelst tröjdragning och riktade ett slag mot mellangärdet på motspelaren. Den här händelsen hade passerat obemärkt om det inte just hade varit Henrik Larsson som gjorde sig skyldig till förseelsen. Nu fick sportredaktionerna kollektiv moralpanik. Big deal, jag har sett mycket värre saker passera på en fotbollsplan, sedan kan jag också hålla med att man inte nitar motspelare i mellangärdet så dom går i däck.

Överåklagare Sven-Erik Alhem i Malmö verkar i alla fall ha för lite och göra eller också är han väldigt kåt på uppmärksamhet. Eller kanske lite av båda? Han har lämnat händelsen till åklagare med motiveringen:

"...Henrik Larsson har den 19 augusti 2006 i Helsingborg gjort något som har likhet med vad den franske fotbollsspelaren Zidane gjorde i VM. Angripit en motspelare med uppsåtligt våld (…) ett sådant knytnävsslag anser jag bör bli föremål för en normal ex officio åklagarprövning."

Skillnaden mellan händelserna är att det ena var en spelsituation och det andra ett påhopp när spelet var avblåst.

Blåst är också Alhem eftersom han i sin mediakåthet har dragit på sig både hatmejl och mordhot från den knog-gående begåvningsreserv som ständigt finns i supportersvansen till de etablerade klubbarna.

Vad händer med hotbreven, frågar Aftonbladet
"- Alla hot av den här typen som riktas mot de som arbetar inom rättsväsendet skickas vidare för bedömning av polisen. Så sker det generellt och så även i det här fallet."

Bravo, Alhem!

Jag hoppas en överbelastad poliskår har möjlighet att tacka dig för det extraarbete du har givit dom i din iver att få synas i tidningen.

17 augusti 2006

En uppvisning i ynkedom

Nu har den siste svensken Ahmed Yusuf strukits från listan över terrormisstänkta. Efter nästan 5 år!

Hörde precis en debatt i Studio 1 där bl a justitieminister Thomas Bodström medverkade, och gissa vad han säger om sitt eget agerande i ärendet:

Jo, han hade minsann tagit upp detta bland sina ministerkollegor i EU bla bla bla, men Sverige var ju bundna av ett FN-beslut om att frysa Yusufs tillgångar, belägga honom med utreseförbud o fan vet allt. Och i Sverige - där följer vi FN-beslut, något som Thomas Bodström tillade i myndig ton.

Jag undrar hur många divisioner Kofi Annans militärmakt hade skickat till Svedala om Bodström hade sagt: "Go fuck yourself, här i Sverige tillämpar vi mänskliga rättigheter där ingen jävel döms utan rättegång. Om FN vill använda deklarationen om mänskliga rättigheter till att torka sig i arslet så är det ert problem, inte vårt."

Nä, det sa han ju inte, vare sig ordagrannt eller på politikersnack.

Istället sitter ynkedomen och gömmer sig bakom FN istället för att säga hur det ligger till egentligen: Sverige har för många barn ihopa med både USA och EU så att vi kröker rygg, det är ju trots allt bara svartskallar som råkar illa ut.

Så patetiskt.

Gör om, gör rätt.

Två av fem rektorer ifrågasätter att skolans läroplan innehåller en formulering om ”etik som förvaltats av kristen tradition”. Det visar en enkät som cirka 400 rektorer på landets gymnasieskolor svarat på, rapporterar Ekot.

Jag förstår att lärare och rektorer kan ha problem att förklara för muslimska elever och föräldrar vad ordet "kristen" gör i en läroplan i det sekulariserade Sverige.

I Sverige är kyrka och stat separerad och religionsfriheten är inskriven i grundlagen.

Det hade räckt att referera till västerländsk humanism eller FN:s deklaration om mänskliga rättigheter.

16 augusti 2006

Mr Subtle

Det finns vissa ställen på internet som man ofta kommer tillbaka till, det är som ett gift.

Ali Esbatis blogg är ett av dom ställena. Man vet aldrig hur en diskussion i kommentarsfältet börjar men en sak är säker: Diskussionen spårar ur i 9 fall av 10.

Här är det senaste exemplet: Ali har en av sina standardinlägg i Mellanösternkonflikten och samtalet spårar in på ANC i Sydafrika varpå herr Esbati bemöter argument med följande ord:

"Det luktar svettig khakiröv om din koloniala världsbild."

Fan va roligt!

Uppdatering 2006-08-23:
Nu har Ali Esbati slagit på moderering på sin blogg. Sin egen khakirövs-kommentar (se ovan) har den stackars trakasserade bloggaren deletat.

Inget nytt under solen

Tillbaka (?) efter en rejäl paus i bloggandet. Det är svårt att få tiden och motivationen att räcka till.

Jag konstaterar att världen är sig lik: Sverige åkte ut i åttondelen i Tyskland, friidrotts-EM var en sportlig succé för Sverige. Sedan var det ju vissa som klantade sig rejält utanför tävlingsbanorna. Att Patrik Sjöberg var med där är väl ingen större surprise för någon, däremot är jag förvånad att Sven (Ka)Nylander ertappades med brallorna nere, speciellt med tanke på hans engagemang för drogfri idrott.

Nere i Mellanöstern har det hettat till mellan Israel och Hizbollah och på hemma här i Den Moraliska Stormakten fördömer plakatvänstern "apartheidregimen Israel".

På bloggarna analyserar Ali Esbati och Jinge världsläget och serverar sina lösningar till hugade läsare, allt till de anonyma, osnutna moonbats ohöljda glädje.

Som sagt......man känner igen sig.