25 september 2006

Varför är det på detta viset?

I sin fredagskolumn i Washington Post skrev Charles Krauthammer (apropå debaclet i den muslimska världen efter påvens uttalande om att islam har "implementerats" med hjälp av svärdet):
In today's world, religious sensitivity is a one-way street. The rules of
the road are enforced by Islamic mobs and abjectly followed by Western media,
politicians and religious leaders.

Hur kan det komma sig att många i västvärlden tolererar i princip vilka påhopp som helst på kristendomen för att sedan krypa som maskar för högröstade muslimer som har en fis på tvären efter Muhammed-karikatyrer, satansverser eller tal av påven?

Är det för att västvärlden känner kollektiv skuld för korstågen och kolonialismen?

Är det för att vi tror att om vi fortsätter att kasta kotletter till tigern så blir han vegetarian till slut?

Varför tolererar västvärlden intoleransen?

Nån som har en teori?

22 september 2006

Inga gissningar, tack

Ekot rapporterade i morse om en undersökning Försäkringskassan har gjort. De hade kollat 10.000 bidragstagare och kommit fram till att 5% av dessa skall granskas ytterligare eftersom det föreligger misstankar om bidragsfusk.

Vad jag tycker är märkligt är att generaldirektören för Försäkringskassa Curt Malmborg går ut och säger att hans gissning är att det totala fusket ligger i storleksordningen 1 miljard kronor.

Gissning?

Mannen är generaldirektör och borde hålla sig för god att komma med gissningar. Det hade varit bättre att göra klart utredningarna så att man kan presentera fakta.

Gissningar leder bara till tjafs, det har vi redan tillräckligt med.

21 september 2006

Det egentliga problemet

Ali Esbati tar den politiska debatten till nya höjder och visar högern fingret. Jag antar att han har hämtat sin inspiration från sin partiledare.

I en annan förvirrad bloggpost kritiserar han Vellinge-moderaterna för att de bygger för lite hyreslägenheter för att ta emot flyktingar. Konstigt resonemang. Moderaterna i Vellinge gick väl inte till val på att ta emot fler flyktingar? Dessutom är Vellingeborna bland de nöjdaste i Sverige, tillsammans med invånarna i Lomma kommun. Dessa två kommuner hade dessutom det högsta valdeltagandet i landet, Lomma 88,5% och Vellinge 88,2% i kommunvalen. Här kan vi snacka om folklig legitimitet. Jämför med Alis egen valkrets i Rinkeby som hade hade ett valdeltagande på 65,3% och där ingen jävel verkar bry sig.

I slutklämmen hänvisar Esbati till vänsterpartiets rapport "Integrera också den vita överklassen" som börjar med att i första stycket gå i opposition (sic) mot den regering man har stött under 8 år:

Sverige och världen har aldrig varit rikare. Vi producerar mer än någonsin och
de stora företagen gör större vinster än någonsin. Ändå ökar orättvisorna. En
del blir allt rikare och får mer makt, medan andra hålls utanför och förblir
maktlösa. När klyftorna växer drabbas vissa mer än andra. Det märks genom
diskriminering och utanförskap. Den integrationspolitik som hittills förts har
till stora delar misslyckats.


Det sistnämnda är lätt att hålla med om. Är det inte då på sin plats att Sverige byter kurs så att färre människor "hålls utanför och förblir maktlösa"?

För problemet kan väl knappast vara att det finns för få hyreslägenheter i Vellinge utan att det finns för få villor i Rinkeby?

20 september 2006

Working class heroes?

Från GP:

Flera undersökningar har visat att det i hög grad är outbildad arbetarklass som
dras till högerextrema partier. Precis som Ny Demokrati har Sverigedemokraterna
en tydlig överrepresentation av manliga LO-medlemmar.


Så går det när man drar ner på skolan.....

Svaret är USA

Dick Erixon skriver om vänsterns hyckleri där ledande företrädare vill samarbeta med Hamas så till den milda grad att de bjuds in till Sverige eftersom de är valda av folket. Däremot vill man inte (och ska inte heller) ha något som helst samarbete med sverigedemokraterna, fast dessa på samma sätt är valda av folket. I Landskrona fick de 22% av rösterna men är för närvarande utfrysta (tilss vidare får man anta) av de etablerade partierna.

Dick har däremot svårt att förstå varför vänstern i Sverige tillämpar olika principer vad gäller samarbete med SD och Hamas:

"De som talar mest om jämlikhet tillämpar den sämst. Vissa är hjältar även
om deras händer är dränkta i blod. Andra är avskum även om de inte har blod på
händerna. Var gränsen går och hur logiken ser ut, är oklart för mig."

Kom igen, Dick. Det är inte så svårt. Svaret är USA. Om sverigedemokraterna hade bedrivit en aktiv politik mot USA så hade Lars Ohly med flera ställt sig på samma barrikad som Jimmy Åkessons bruna anhang.

19 september 2006

Så här snodde Sverigedemokraterna väljare från sossarna

Politiker och kommentatorer kliar sig i huvudet och undrar hur sverigedemokraterna kunde gå fram så starkt i kommunvalen i Skåne. Partiet utmålas som den yttersta högern men det är inte hela sanningen. Sverigedemokraterna har fått både sin näring och väljare från socialdemokraterna och deras misslyckade integrations- och jobbpolitik. Smaka på sd:s valmanifest (dom tre första styckena) från mars i år (fetningarna är mina):

"Trots många brister var det svenska folkhemmet länge ett samhälle präglat av framtidstro, trygghet och gemenskap. Denna tid är dock förbi och Sverige har blivit ett kallare land att leva i. Samhällseliten har fjärmat sig allt längre från oss medborgare. Gruppmotsättningar, en eskalerande brottslighet, nedmonterad välfärd och en uppluckrad moral har skapat en allt mer utbredd känsla av otrygghet och osäkerhet.
Sverige står inför ett ödesval den 17 september. Oavsett om det blir fortsatt socialdemokratiskt styre, en borgerlig regeringsbildning eller en framgång för något av de nybildade populistpartierna får vi i samtliga fall politiker som på grund av ideologiska skygglappar och bristande verklighetsförankring saknar de rätta verktygen för att komma till rätta med landets problem.
Det finns dock ett alternativ. Sverigedemokraterna är ett parti för och av vanliga svenskar. Under parollen Trygghet och Tradition ser vi det som vår huvuduppgift att återinföra lag och ordning, att slå vakt om den svenska välfärdsmodellen, att återupprätta den samhälleliga gemenskapen och att låta Sverige förbli Sverige."


Ingen direkt högerretorik, va?

Mer än hälften av texten hade alla sossar kunnat skriva under på. Värdeord som folkhem, trygghet och välfärd blandas med försåtliga eufemismer som gruppmotsättningar (=vi mot utlänningarna) och vanliga svenskar (=inga utlänningar).

Sverigedemokraternas kärntrupper må komma från den yttersta högerkanten men budskapet är anpassat för socialdemokratiska folkhemsnostalgiker som tyckte att allt var bättre förr. Glöm inte det när ni diskuterar vem som gjorde sverigedemokraterna rumsrena.

18 september 2006

En kortis om Lomma Kommun

I min hemkommun Lomma fick moderaterna nästan egen majoritet, 48,4%. Valdeltagandet var 88,5%.

Det var ingen surprise, vi i Lomma kommun vet ju att vi är bäst.

Nu då?

Jaha, valet är avgjort och det Blåa laget har egen majoritet i Riksdagen. Göran Persson kastar in handduken och avgår även som partiledare och hans stödpartier kommer att vara politiska statister de närmaste åren. Vart tionde moderat väljare kommer från sossarna vilket säger en del om sosse-tröttheten i Sverige. Med den ekonomiska tillväxten som nu finns i landet och det momentum det Blåa laget har känns det som att det enda som kan sätta käppar i hjulet för dom är den borgerliga kannibalismen. Kommer enigheten hålla i avgörande frågor i fyra år?

Sossarna är sargade. Den Store Ledaren avgår som en förlorare och frågan är hur det är med återväxten i de röda leden. Göran Persson har omgett sig med ja-sägare utan nån större förankring i partiet (Nuder, Bodström m fl) för att maximera sin egen makt. Sossarnas eftervalsanalys kommer antagligen visa att:
  • Man måste back to basics och ta spjärn från arbetarrörelsen för att få tillstånd en nystart
  • Man måste ha en kvinna vid rodret för att dra ner på pamp-imagen som Persson odlat och för att vinna tillbaka de röster man har tappat till Miljöpartiet, Feministiskt Initiativ och kanske även Centerpartiet.

Svaret på frågan antagligen Wanja Lundby-Wedin

15 september 2006

Fi hot mot jämställdheten enligt Ebba Witt Brattström

Ebba Witt Brattström, litteraturprofessor och en av grundarna av Feministiskt initiativ hoppade som bekant av Gudruns projekt.

Feministiskt Initiativ lär inte komma in i Riksdagen men kommer säkert att knipa röster från det Röda Laget.

Hur ser du på det? frågar Sydsvenskan

– Det är bra. Fi har blivit ett direkt hot mot jämställdheten. Deras senaste förslag, att skapa en statlig fond för att minska skillnaden mellan mans- och kvinnolöner, är det dummaste jag någonsin hört. Det vore att spela arbetsgivarna i händerna. I så fall skulle de aldrig ta tag i jämställdhetsfrågorna

Gudrun hade nog helst haft Ebba med istället för att hon nu häller grus i FI-maskineriet.

Eller som Lyndon B Johnson hade uttryck saken:

It's probably better to have him inside the tent pissing out, than outside the tent pissing in.

14 september 2006

Just do it

I dessa dagar läser man hur olika människor kommer rösta på söndag (t ex här och här) och de förklarar i mer eller mindre långa utläggningar varför de gör så. Fler lär haka på trenden.

Not me. Jag säger så här:

Rösta på det Blåa Laget. Dom är kassa men det det Röda Laget är ännu sämre.

Av två onda ting tar man det minst onda.

13 september 2006

Perssons valstrategi

Om sin valstrategi sa Göran Persson så här i DN för fyra år sedan.

- Du måste ha med mitten, och sen täcker du ut mot vänsterkanten, då får du ihop dina 45 procent.

Han glömde nämna att chanserna att få behålla regeringsmakten ökar ordentligt om LO sponsrar med sådär 825.000.000 kronor.

Har man dessutom marinerat statsförvaltningen med sossedrängar som fått tjänsterna i förläning som tack för gott samarbete och som jobbar med opinionsbildning isf förvaltning - how can you ever lose?

11 september 2006

Fi vill ha jämställdhetsfond

Staten ska hjälpa företag att höja kvinnors löner. En jämställdhetsfond på tio miljarder ska minska lönegapet. Det föreslår Feministiskt initiativ, skriver DN.

Är det inte bättre att kvinnorna lär sig att förhandla isf att Sveriges skattebetalare ska ta smällen? Problemet med lägre löner hos kvinnor är att de är sämre på att förhandla.

Hurra - han har fattat!

Poletten har äntligen trillat ner hos Ali Esbati!

Han säger:

"Den enda vägen bort från terrorismen är en rättvis världsordning med respekt för mänskliga rättigheter. Stater som tar till terrormetoder mot människor i det egna landet eller som tar sig rätten att ockupera andra måste ifrågasättas och bekämpas."

Jag kan med glädje meddela att jag ifrågasätter varenda människorättsvidriga diktatur i Afrika, Mellanöstern och Asien. I dessa regioner vimlar det av skurkar i ledande ställning som förvägrar människor yttrandefrihet, pressfrihet, demonstrationsfrihet, religionsfrihet, näringsfrihet, rättssäkerhet etc.

Tänk om det istället i dessa efterblivna länder fanns den frihet som finns i vårt upplysta Västerland?