13 juni 2005

Guantanamo limbo

Amnesty i Sverige tar tillbaka alla liknelser mellan Gulag och Guantanomo.

Det betyder inte att allt är frid och fröjd där. Oavsett vad som är sant eller osant om förhörsmetoder kvarstår faktum: Många har suttit där väldigt länge i nån sorts rättsvidrig limbo.

Om det finns bevis mot dom som sitter där, åtala o döm dom. Om inte - släpp dom fria.

Ska det vara så svårt?

5 kommentarer:

BGAN sa...

Precis denna åsikt brukar jag alltid framföra. Vad är det som är så svårt?

Anonym sa...

Visst! "släpp fångarna loss, det är vår"

Att flera av de terrorister som USA HAR släppt har plockats upp igen i Irak och Afganistan det spelar kanske ingen roll...

Och under deras semester på kuba, där de absolut inte får serveras så dålig mat som de hederliga bassarna får (!) och där vakterna måste vara knäpptysta då fångarna får för sig att be (!), be till den gud som de anser sig hämtat inspiration ifrån att döda tusentals oskyldiga civila för övrigt, så får vi hoppas att de lyckas samla kraft att börja på ny kula igen.

Jag hoppas verkligen att denna empati för terrorister inte är hyckleri, utan att den hade sett likadan ut om terroristernas mål varit Sverige, om hatet och bannbullorna var riktade mot vanliga svenskar istället för jänkare och judar...

Bulten i Bo sa...

....döda tusentals oskyldiga civila...

Låter i mina öron som ett brott som, om man har bevis för brotten, kan åtala och döma dem för!

Vad väntar man på?

Fredriksson sa...

Bulten o jag brukar inte vara överens om mycket men det här är vi eniga.

"empati för terrorister" ??

Jag har inte ett dugg empati för terrorister. Om dom är terrororister, sätt upp en domstol, dra fram bevisen, döm dom, lås in dom o kasta bort nyckeln.

Snöfallet sa...

det största problemet är ju att de rättsinstanser som skulle kunna döma dem ännu är i sin linda. de har nämligen inte begått sina brott på amerikanskt territorium.