18 januari 2006

Krav på Musse Pigg-manifestationer

Det är ju själva fan att landslaget inte skall kunna spela en träningsmatch i Saudiarabien utan att några politiskt korrekta världsförbättrare skall leka Jan Josefsson och börja snacka om manifestationer och bojkotter av matcher. Jag är så trött på dom att jag inte ens ids länka till deras artiklar, ni hittar dom säkert ändå. Kolla i vilken dagstidning som helst.

Jag håller med Svenska Fotbollsförbundet: Skall någon säga nåt om arabernas kvinnosyn och deras vara eller icke-vara på läktaren så tillhör det jobbet den svenska ambassaden och ingen annan.

Om vissa politiker och proffstyckare vurmar så mycket för mänskliga rättigheter etc så kan dom väl kräva att Svenska Olympiska Kommittén BOJKOTTAR de olympiska spelen i Peking?Kinesernas demokratisyn och underskott av mänskliga rättigheter är väl fullt i klass med saudiernas?

Dessutom, ett hot från Sverige att inte åka till OS i Kina hade skapat rubriker i hela idrottsvärlden, speciellt inom friidrotten. Sverige har här som bekant 4 heta guldkandidater: Christian Olsson i 3-steg, Stefan Holm och Kajsa Bergqvist i höjd och Karolina Klûft i 7-kamp. Deras frånvaro i den största av friidrottstävlingar hade vägt väldigt mycket tyngre än nån mickey mouse-demonstration i form av bojkott av en träningslandskamp i Saudi som inte betyder nåt.

Men det är ju klart.....

Vad är väl mänskliga rättigheter i Kina jämfört med några feta guldchanser?

3 kommentarer:

BGAN sa...

Har tänkt likadant som du.

Anonym sa...

Saudiarabien deltar i fotbolls VM och då måste ju Sverige bojkotta VM. Kvinnor får ju inte se fotbollsmatcher i Saudiarabien vid andra matcher, varför skall vi bara vara kinkiga när vi själva är där. Nej bojkotta alla som inte gör som alla "supersvenskar"

Humle och Dumle sa...

Har saudierna samma underskott i mänskliga rättigheter? Jag som trodde att dessa barbarer systematiskt förnekar halva befolkningen (kvinnor) de mest självklara rättigheter. Att bygga sin lagstiftning på formuleringar från 600-talet e.kr som betraktar kvinnan som mannens ägodel måste väl ändå kvalificera för en topplacering?