25 januari 2006

Generalisera mera

Nu kräver det Liberala Ungdomsförbundet Mauricio Rojas avgång som Folkpartiets talesman i integrationsfrågor.

Som anledning ger LUF:s ordförande Fredrik Malm följande motivering:

”Mauricio Rojas linje har varit att systematiskt ålägga invandrare ett kollektivt ansvar för handlingar som begåtts av ett fåtal. I en artikel på DN-debatt 19 september förra året, säger vår talesman till exempel att invandrare kollektivt bär ansvar för vissa invandrares brottslighet. Det är oacceptabelt. Det är inte heller folkpartistisk politik, och det är obegripligt för oss att Mauricio Rojas tillåtits framställa det så.”

Även jag blandade i mig i diskussionen i höstas om Rojas åsikter (här och här).

Visst, Rojas är en kontroversiell person och han har bland annat kallats för husblatte av sina motståndare eftersom han efterlyser ett större civilkurage från invandrare.

Tänk för en stund vilket ramaskri det hade blivit om Rojas hade varit muslim och skrivit så här i DN:

"Bryt muslimers fega tystnad om islamistisk terrorism
Flera tusen människor i världen mördas varje år av islamistiska terrorister. Terrorister gömmer sig även i Sverige. Terroristerna är övervägande muslimer, men nästan bara icke-muslimska västerlänningar är aktiva i kampen mot islamistisk fundamentalism. Muslimernas tystnad kan tolkas som ett medgivande till terrorismen. Slutar muslimer att passivt betrakta terroristernas framfart försvinner densamma. Därför måste vi muslimer också säga ifrån i stället för att skamset undvika frågan. Den stora majoriteten muslimer har inte någon direkt skuld, men däremot ansvar. Fortsatt tystnad är inte bara att bortse från lagbrott utan också ett förräderi mot terrorismens offer.

Eventuella likheter mellan ovanstående hypotetiska DN-Debattartikel och denna verkliga artikel från 2:a oktober 2004 är slumpmässiga.

1 kommentar:

darrelharolds4314 sa...

I read over your blog, and i found it inquisitive, you may find My Blog interesting. So please Click Here To Read My Blog

http://pennystockinvestment.blogspot.com