21 augusti 2006

Bevare oss för mediakåta lagvrängare

I förra veckan blev det hallaballoo på Aftonbladets första-sida när Henrik Larsson sänkte en motspelare i en närkamp. Henke blev trött på uppvaktningen medelst tröjdragning och riktade ett slag mot mellangärdet på motspelaren. Den här händelsen hade passerat obemärkt om det inte just hade varit Henrik Larsson som gjorde sig skyldig till förseelsen. Nu fick sportredaktionerna kollektiv moralpanik. Big deal, jag har sett mycket värre saker passera på en fotbollsplan, sedan kan jag också hålla med att man inte nitar motspelare i mellangärdet så dom går i däck.

Överåklagare Sven-Erik Alhem i Malmö verkar i alla fall ha för lite och göra eller också är han väldigt kåt på uppmärksamhet. Eller kanske lite av båda? Han har lämnat händelsen till åklagare med motiveringen:

"...Henrik Larsson har den 19 augusti 2006 i Helsingborg gjort något som har likhet med vad den franske fotbollsspelaren Zidane gjorde i VM. Angripit en motspelare med uppsåtligt våld (…) ett sådant knytnävsslag anser jag bör bli föremål för en normal ex officio åklagarprövning."

Skillnaden mellan händelserna är att det ena var en spelsituation och det andra ett påhopp när spelet var avblåst.

Blåst är också Alhem eftersom han i sin mediakåthet har dragit på sig både hatmejl och mordhot från den knog-gående begåvningsreserv som ständigt finns i supportersvansen till de etablerade klubbarna.

Vad händer med hotbreven, frågar Aftonbladet
"- Alla hot av den här typen som riktas mot de som arbetar inom rättsväsendet skickas vidare för bedömning av polisen. Så sker det generellt och så även i det här fallet."

Bravo, Alhem!

Jag hoppas en överbelastad poliskår har möjlighet att tacka dig för det extraarbete du har givit dom i din iver att få synas i tidningen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mediekåt? Pajasen personvalskandiderar för volkpartiet. More like borgerlig-PR-kåt.