22 maj 2005

Skogstokiga käringar

Jag reste mig precis från TV-soffan efter att ha sett andra delen av Evin Rubars dokumentär (inifrån) på SVT om ROKS och hur de har sovit i samma säng som f d jämställdhetsminister Margaretha Winberg.
Dokumentären riktar allvarlig kritik mot den socialdemokratiska regeringen. Forskning och förklaringsmodeller till våld mot kvinnor som inte har varit i linje med ROKS teorier om könsmaktsordning ha viftats bort och dessa skogstokiga käringars åsikter har upphöjts till sanningar. Därvidlag erbjöd inte dokumentären egentligen några nyheter, detta har varit känt länge.
Bl a presenterade en kriminolog en studie om att 80% av alla män som misshandlar en kvinna lider av psykiska problem, 39% är alkoholpåverkade och 34% är arbetslösa. ROKS lögner om att en kvinna mördas varje vecka av en närstående man smulades också sönder. Aktuell siffra är 16 per år vilket för övrigt är lägre än på 70-talet.
Jag har inga problem med att det finns tokiga käringar som för fram de mest fantastiska lögner. Vad jag däremot har problem med är att denna organisation har gjorts rumsren av en människa som har suttit i Sveriges regering. I Sveriges regering!
Göran Persson – du har gjort mycket skit för det här landet. Att anställa Margareta Winberg var tyvärr bara ett av dina misstag.

Inga kommentarer: