13 juli 2005

Slut på myten?

Självmordsbombarna i London har visat sig vara engelsmän med pakistanskt påbrå.

Detta är intressant eftersom många debattörer har hävdat att ett av terrorismens huvudorsaker är fattigdom:

"En grogrund för spänningar i ett land, vilka i sin tur kan ta uttryck i terrordåd, är fattigdom."
Aleksander Gabelic, Ordförande Svenska FN-förbundet 2002-07-11

"När Persson äntligen stod i FN:s talarstol kunde han på en gång fördöma terrorns våld och skissera orsakerna till terrorism: fattigdom, brist på demokrati, förtryck, intolerans."
Olle Svenning, Aftonbladet 2004-09-23

"Terrorism kan enbart motverkas med en adekvat fattigdomsbekämpning, bygga infrastruktur som skolor, vägar och sjukhus."
Jinge, 2005-07-07

Med dessa debattörers logik är alltså England ett odemokratiskt och intolerant land där fattigdomen är utbredd och som endast kan åtgärdas med infrastruktursatsningar, vård, skola och omsorg.

Fan tro't.5 kommentarer:

Wille sa...

Äh, du ska nog se att det kommer förklaringar som att det var fattiga terroristledare som planerade och, öh, finansierade dåden..

Gordon Gekko sa...

I och med att vänstern är besatt av (materiella) skillnader, så kommer dom också alltid att söka svaren i dessa. Resultatet blir barnsliga förenklingar som närmast hör hemma i sandlådan.

Som om galna idéer och hatbrott inte kan uppstå hos materiellt välmående människor.

Det vi kan göra för att bekämpa denna fördummning är att, precis som du gjort Fredriksson, plocka fram citat från från debattörerna och visa att det inte passar ihop med verkligheten.

Jag minns att Ingvar Carlsson och Carl Tham efter 9/11 hade ett inlägg på DN-debatt där de argumenterar att det är fattigdomen som är orsaken. Hittat den dock inte i DN:s nätarkiv.

Fredriksson sa...

Carlssons och Thams debattartikel ska finnas i DN den 22/9 2001 tror jag.

Fröken Ann sa...

Du har gjort en fin samling av några av Sveriges värsta terrorstödjande moonbats. Att de aldrig ger upp fast att de bevisas ha fel varenda gång. Amerikahat? Terrorstöd? Islamism?

Anonym sa...

Om de inte redan gjort det, så kan jag gissa mig till vad de kommer att hävda: "solidaritet".

Något i den här stilen: "De såg fattigdomen och förtrycket mot sina bröder i världen, och kände det som om det var de själva som var utsatta för västvärldens, kapitalismens och sionismens förtryck"

Sedan lär de lägga till de vanliga standardfraserna för vänstern, att det beror på den "strukturella rasismen" inom landet, att det inte är tillräckligt "mångkulturellt", att det bara var "missledda ungdomar", osv...