4 juli 2005

Splittring inom Feministiskt Initiativ?

Monica Brun, gammal vänsterpartist från Säter och numera styrelseledamot i Feministiskt Initiativ, skrev en ledare på deras hemsida i fredags.

"Att leva utanför, vara annorlunda kräver exakt samma själsliga egenskaper som att klara att leva innanför att ”vara normal”. Att kunna göra sina livsval och stå för sig själv och sina val."

Vidare säger hon:

"Min önskan med F! och med feminismen är att vara med och skapa ett samhälle där alla självklart får leva de livsval de vill och där vi skapar förutsättningar för den friheten oavsett position, kön, sexuell läggning, hudfärg och alla andra olikheter som är tänkbara! Ett samhälle där mångfald och tillåtelse är honnörsorden."

Smaka på det: Frihet, mångfald och tillåtelse. (sic!)

Det låter liiite annorlunda än vad som brukar komma från Feministiskt Initiativ som annars gärna pratar om kvotering och förhindrandet av avregleringar och privatiseringar av välfärden.

Vet Gudrun att hon har närt en liberal vid sin skrumpna barm?

1 kommentar:

moje sa...

Sjælv hoppas jag att FI øverlever fram till valet 2006 i osplittrad form. Dels så økar FI sannolikheten før en borgerlig valseger, dels så klæcker dom ur sig så många roliga citat...

MVH