8 juli 2005

Stiff upper lip

Britain has given us Isaac Newton, single malt, Jaguar E type, Shakespeare and the Beatles.

What have these faceless cowards ever given us besides murder, death and destruction?

The immortal words of Winston Churchill comes to mind: "We shall defend our island whatever the cost may be; we shall fight on beaches, landing grounds, in fields, in streets and on the hills.

We shall never surrender."

10 kommentarer:

Anonym sa...

Men vi får absolut se till att inte detta blir till något som helst besvär för terroristerna. Vi får självklart inte bura in dom i fängelser, det har vi hört. De måste få bättre mat än våra modiga soldater, de måste få full frihet att hänge sig åt religionen som enligt de själva var inspirationen till massmorden. Vi får absolut inte störa dem när de ber och vi måste se till att standarden på cellerna är lika god som på lyxiga hotell. Kort sagt, vi måste belöna dem för de de gjort med ett bemötande de aldrig visat oss.

Du kanske inser det felaktiga i att kräla för terroristerna som i din 13 juni post och nu håller fast vid denna "stiff upper lip".

Fredriksson sa...

Till skillnad från dig Herr Anonym så klarar jag att hålla två tankar i skallen samtidigt.

Inget, absolut inget av det du säger kan du tillskriva mig. Jag har sagt att om de (inspärrade i Guantanamo) är skyldiga, dra då fram bevisen, finn dom skyldiga, döm dom, lås in dom o kasta bort nyckeln.

Det där med lyxhotell o god mat måste du har läst nån annanstans.

Läs mina inlägg om du kommentera dom, det underlättar.

Vem förresten företräder du Herr Anonym eftersom du säger "vi" så ofta?

Fredriksson sa...

Om Herr Anonym är intresserad så kan han läsa mitt väldigt korta inlägg om Guantanamo här.

Anonym sa...

För det första så förstår jag inte varför du återkommer till det faktum att jag väljer att kommentera anonymt, stör det dig? Är det inte tilåtet? Var då vänlig och skriv att du bara vill ha feedback från människor som av olika anledningar känner det värt att lämna ut sitt namn.

För det andra så vidgade jag kommentaren till att även liknande åsiktsyttringar som går steget längre än du. Än en gång, om det misshagar dig så borde du i förväg undanbe dig kommentarer som vägrar hålla sig inom dina väl inramade tankar.

För det tredje, att märka ord i ett forum som inte är ämnat till långa utläggningar och nyanseringar leder ingen vart.

Sedan håller jag inte med dig i att det går att hålla allt för många olika tankar i huvudet samtidigt (det finns betydligt fler än två) utan att varje ansträngning på ett område gör andra områden lidande. Samhällsdebatten har en tendens att fokusera på blott ett fåtal frågor åt gången vilket leder till att jag oroar mig för att fokusering på oviktiga saker på sikt och sammantaget kan bidra till dålig beredskap i situationer som gårdagens.

Fredriksson sa...

Herr Anonym!

Så här skrev du:
"Du kanske inser det felaktiga i att kräla för terroristerna som i din 13 juni post" i samma andetag som du svamlade om lyxhotell etc.

Du får gärna fortsätta vara anonym, det stör inte mig. Jag tror faktiskt anonymitet är bra för dig.

Du sa förresten aldrig vem som är "vi". Och eftersom anonymiteten är viktig för dig, vet "dom" att du företräder "deras" åsikter?

Anonym sa...

"vi" är självklart en del i min kommentar till din post, en tänkt fortsättning på vad jag uppfattar som din tolkning av Churchills citat.

Och jag tror att jag precis som Churchill med "vi" menar du, jag, oss, alla vi tilltänkta offer för tidens ondska. I Churchills fall nazismen, idag terrorismen. Jag är dock mer osäker på i vilken betydelse du använder ordet.

Jag ser att du fortsätter att märka ord och väljer att avvisa istället för att bemöta. Du uttrycker i din tidigare post att du hellre ser att alla som sitter på guantanamo släpps villkorslöst, hellre än att USA håller kvar dem tills kriget är slut vilket är det normala under krig. Vem gynnas främst av en sådan handling om inte terroristerna?

Då jag inte ser någon post som kritiserar andra länders fängelser, tex nordkorea eller iran, så antar jag att det är det faktum att USA håller dem som irriterar, inte den påstådda bristen på bevis eller längden avsutten tid.

Slutligen tror jag att du tvärtom har ett stort problem med människors vilja att vara anonyma och jag uppmanar dig att ta tag i det. Min vilja är att kommentera med mina åsikter - inte min identitet. Min identitet har ingenting med saken att göra, varpå jag finner det oviktigt att använda den.

Fredriksson sa...

"Du uttrycker i din tidigare post att du hellre ser att alla som sitter på guantanamo släpps villkorslöst, hellre än att USA håller kvar dem tills kriget är slut vilket är det normala under krig." säger du.

Stämmer dåligt. Jag sa: Ta fram bevisen o döm dom, inte att de skulle släppas villkorslöst. Du läser läser slarvigt. Ta tag i det.

En rak enkel fråga: Tycker du att man skall vara frihetsberövad om det inte finns bevis för att man är skyldig till brott?

"så antar jag att det är det faktum att USA håller dem som irriterar" skriver du.

Tacka fan för det! Av efterblivna länder som Nordkorea och Iran förväntar jag mig inget annat. USA däremot har stått upp och segrat mot kommunismen och nazismen och borde därför tänka efter före vilka metoder de använder för att segra över islamismen.

Anonym sa...

Du ser uppenbarligen inga problem med att släppa ut dessa människor. Istället för att hindra dem att fortsätta med terrorism och kanske tom få dem att avslöja framtida planer så tolkar jag det som att deras frihet är mer värd för dig.

Jag är rädd att om du får som du vill så kommer vi att få se många fler nyheter likt denna:
http://today.reuters.co.uk/news/newsArticle.aspx?type=worldNews&storyID=2005-06-15T133632Z_01_MCC548975_RTRUKOC_0_SECURITY-USA-GUANTANAMO.xml

Jag anser att det finns oändligt mycket viktigare saker att fokusera på än att utröna bortom varje tvivel vilken taliban som gjorde vad och när.

Att du sedan ser människovärdet som något relativt som bara är mödan värt att reagera på om vissa nationer bryter mot det är hyckleri.

Låt oss lösa morden och våldtäkterna innan vi tar tag i snatterierna.

Fredriksson sa...

"Jag anser att det finns oändligt mycket viktigare saker att fokusera på än att utröna bortom varje tvivel vilken taliban som gjorde vad och när."

Herr Anonym är anhängare av kollektiv skuld ser jag.

Jag provar också:
Jag anser att det finns oändligt mycket viktigare saker att fokusera på än att utröna bortom varje tvivel vilken invandrare som gjorde vad och när.

Som jag sa innan: Anonymitet är bra för dig.

Anonym sa...

suck, jag ser att du inte kan hålla dig ifrån att angripa min anonymitet, i brist på annat antar jag. Nu är jag tydligen rasist också så det är nog bäst att jag slutar innan det blir värre.

Du kanske har rätt, det är nog bäst att vara anonym på din sida...