6 juli 2005

Velighetsminister Jens Orback

TT intervjuade jämställdhetsminister Jens Orback i samband med att Ireen von Wachenfeldt avgick som ordförande för ROKS.

Orback är "mycket kritisk till Roks kollektivistiska människosyn" men tycker inte att Wachenfeldt har varit en belastning för jämställdheten (sic!).

Vilken velpotta!

Jag och många andra har tidigare kritiserat Jens Orback för hans velighet. Hans chef Göran Persson hotade med att lagstifta mot sexualiseringen av media varpå Orback sa att det inte var aktuellt - i dagsläget.

Göta hovrätt ogillade åtalet mot pastor Åke Green för hets mot homosexuella men Orback tyckte att "det finns skäl att pröva den här frågan igen"

Handen upp någon som har ertappat Orback med att ha bestämda åsikter om någonting?

3 kommentarer:

Wille sa...

"Orback är "mycket kritisk till Roks kollektivistiska människosyn""

Öh, är inte Orback med i lite fel parti om han är kritisk till kollektivistiska människosyner?..

Fredriksson sa...

Jo, visst fan kastar han spjut i radhus.

Å andra sidan har hela vänstern panikångest så de inte alls har pejl på vad de säger längre

Anonym sa...

Orback har väl en rätt bra hållning för att vara minister i dagens socialdemokratiska regering.

Om han har en bestämd åsikt så riskerar han ju att Göran Persson ändrar sig, och att han då plötsligt måste ändra åsikt. Alltså har han ingen fast åsikt, och kan lätt anpassa sina åtgärder efter vad Göran Persson bestämmer.

Det är ju bara att jämföra md andra ministrar som haft det dåliga omdömet att uttala en åsikt, och sedan offentligt fått göra avbön, eller åkt ut, därför att GP inte tycker samma sak.