9 september 2005

Feministisk logik?

Feministiskt initiativ vill göra en del ändringar i äktenskapsbalken:

"Fi kräver att äktenskapsbalken och partnerskapslagen ersätts med en ny samlevnadsbalk där två eller flera personer som lever ihop och kan antas ha gemensam ekonomi och gemensamt ägande skall kunna ingå samlevnad.”

Gott så. Staten skall inte lägga sig i om man ingår äktenskap (avtal) med en samkönad.

När paret sedan har skaffat barn vill FI dock detaljreglera uttaget av föräldraledighet. Den skall vara individualiserad vilket är nysvenska. Det betyder att vuxna människor som har skaffat barn inte är myndiga att fatta egna beslut om vem som skall vara hemma med barnen.

Det skall tydligen staten bestämma.

Man tar sig för pannan....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Virrpannorna tänker visst införa polygami också. Såg nåstans att de yrade om en familj bestående av tre män och fyra kvinnor. Talet fyra indikerar väl att de ser muslimerna som målgrupp också. Gudrun var väl själv i fertil ålder inblandad i liknande ormgropar i sitt PK kollektivboende. Har Du tänkt på att svenska (fd stats)kyrkan fortfarande styrs av politiskt tillsatta kyrkoråd? Svea Klibbfinger i kvadrat. Ut med politikerdjävlarna ur kyrkan. Släpp greppet fårskallar. Nähä den söta makten - jag förstår!

admin sa...

visst är det kul? men en sak undrar jag över. Det är hur den feministiska matematiken klarar av att dela föräldraförsäkringen "lika" mellan dessa kollektivgifta människor? ska alla i kollektivet vara hemma med "barnen" eller bara dom biologiska föräldrarna och hur gör man om det är fler män/kvinnor (millimeterrättvisan blir ju lidande om fler män/kvinnor är hemma)?