8 september 2005

Under solen intet nytt

Johan Norberg ställer frågan om man måste vara marxist för att bli en bra feminist med anledning av vad Anne-Marie Morhed - föreståndare för Nationella sekretariatet för genusforskning - sa i en debatt i morse med Susanna Hakelius Popova.

Svaret på denna fråga är: Does the pope wear a funny hat?

På vänsterpartiets hemsida står det: På Vänsterpartiets hemsida står det idag (8:e stycket) att ”socialismen är vårt mål, och feminismen ett av våra medel för att nå dit”.

Anne-Marie Morhed disputerade 1993 i sociologi på avhandlingen ”Mellan kvinnofråga och kvinnovetenskap – om kvinnodiskursens utveckling och disciplinering” och har under många år varit verksam som lärare och forskare vid Sociologiska institutionen och vid Institutionen för informationsvetenskap vid Uppsala universitet. Hon har också varit jämställdhetshandläggare vid Uppsala universitet. Sedan 1 februari är hon politiskt sakkunnig i jämställdhetsfrågor på regeringskansliet.

Uppsala Universitet verkar för övrigt vara ett drivhus för den feministiska irrläran. Professor och tillika ROKS chefsideolog Eva Lundgren har tidigare hävdat att det har förekommit ritualiserade mord på spädbarn i Sverige varför Uppsala Universitet såg sig nödgade att titta närmare på professor Lundgrens forskning.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Undrar om hon inte fortfarande menar att i Sverige finns en mäktig pedofil/satanistring som ritualmördar små barn. Enligt hennes egen utsago har hon varit med på sådana tillställningar som auskultant och borde således nitas för medhjälp. Det är väl Sahlin-Winberg axeln som har ansvaret för att eländet ympats in på UU men nog måste universitets-ledningen ta en del av smällen också. Norge tycks trots allt vara lite friskare. Man stäckte i alla fall fanskapets vidare akademiska framfart så hon fick ta över Kölen och vinna sina framgångar i det (s)juka Sverige. Fint som fan att man kan bli professor utan att vara släkt med våran godsherre.

Anonym sa...

genusforskning=anusforskning