13 september 2005

Veckans idiot

Kriminologen Jerzy Sarnecki kommenterar skottlossningen i Södertälje i DN.

"- Det här handlar om busungar som tycker att polisen har varit taskiga och så ska de visa sig på styva linan - hur korkat som helst förstås, säger han till DN.

- Det är inte särskilt allvarligt, men idiotiskt. Det allvarliga ligger i att människor kan komma till skada."

Ja, Jerzy. Det var ju ena riktiga busungar.

Om busstrecket hade lyckats bättre hade de ju kunnat döda nån av polismännen. Jag hoppas busfrönas fädrar drar in veckopengen, beslagtar ammunitionen och låser in gossarna i snickerboa. Att grabbarna överhuvudtaget hade tillgång till automatvapen och föräldrar som abdikerat från sitt ledarskap, det ser inte Jerzy Sarnecki som särskilt allvarligt, bara busigt.

IDIOT!

4 kommentarer:

Humle och Dumle sa...

Idiot är ett för milt uttryck, men hade du väntat dig något mer av en man som gjort det till sin livsuppgift att vara politikst korrekt och rycka ut när politikerna vill dämpa någon obehaglig sanning gällande kriminalitet och överrepresentation av förövare med utländsk bakgrund.Dick Erixon har en bra kommentar till händelsen i Södertälje i dagens inlägg. Hur f-n kan media försvara en machokultur där man inte drar sig för att beskjuta polisen med automatvapen? Ingenting om själva ursprunget där man ropar hora och trakasserar ett par tonårstjejer.Eller om upptrappningen där en polisbil vandaliseras, de inkallade poliserna blir hånade och polisstationen beskjuten pga av att "kanske" någon av de gripna blivit tagen av misstag. Vilka metoder att ok att tillgripa om man anser sig orättvist behandlad? Sanningen är att i en svenskt kvarter hade detta uppträdande aldrig inträffat, oavsett hur fattigt området hade varit.
MVH Dumle

Anonym sa...

Sarnecki är den nya sortens professor. Tillsatt för att som en automat inskrida närhelst tillsättaren behöver en"auktoritativ" uppbackning. Allt är bra-allt blir allt tryggare-blattarna är hederligare än svennarna-polisen klarar upp allt fler brott-Sverige är bäst,störstochvackrast - är det någon som känner igen professorspapegojan? Idiot är väl inte helt fel men hovnarr är kanske mer träffsäkert?

Alexander sa...

Den där Jerry verkar inte ha alla hästar i stallet.

Erik Hellsborn sa...

Jerzy Sarnecki är ingen person som man bör ta på allvar. Och det är knappast någon nyhet.
Bra skrivet.