13 oktober 2005

En dåres försvarstal

Till skillnad från Mat-Tina tyckte tydligen Fi-Tiina att det blev för varmt i köket och därför lämnar hon nu politiken. Hennes artikel i dagens DN är ett långt och förvirrat inlägg i den pågående genus-debatten där Tiina ser konspirationer och avsågade hästhuvuden överallt. Tankesmedjan Timbro är tydligen ute efter henne.

Hon talar om hetsjakt och förföljelse av genusforskare och drar upp exemplet Eva Lundgren:

"Tevedokumentären ”Könskriget” startade en hetsjakt mot Lundgren vars samlade forskning nu granskas av Uppsala universitet. Detta är anmärkningsvärt eftersom det inte finns någon misstanke om brott. Hennes forskningsresultat ogillas helt enkelt. Det räcker i dagens läge till att brännmärka en genusforskare."

Smaka på det. Tiina Rosenberg menar alltså att så länge Eva Lundgren inte bryter mot lagen skall Uppsala Universitet se mellan fingrarna när den så kallade "forskningen" utmynnar i teorier om satanist-sekter som offrar småbarn, något som Eva Lundgren påstod i SVT:s dokumentär och som hon sedan har upprepat.

Tiina Rosenberg bemöter också anklagelserna om att hon skulle ha plagierat en annan forskare i sin bok Byxbegär.

Men låt oss stanna upp en stund och reflektera över vad vi pratar om här.

Genus-forskningen och anslagen till densamma är en del av den socialdemokratiskt styrda forskningen med där f d jämställdhetsminister Margareta Winberg spelade en viktig roll. Arbetet leds av personer som hävdar att "kvinnor som ligger med män är könsförrädare" (Rosenberg) och att män utför "organiserade sexuella och rituella övergrepp" (Lundgren). Dessa damer är alltså professorer (!) i två av våra kändaste universitet.

Med detta sagt kan man inte mer än hålla med Dibbuk: Att fuska i genusforskning är som att fuska i luftgitarr.

I huvudsak är Tiina Rosenbergs artikel ett långt angrepp på Timbro som hotat (sic!) Rosenberg med att skicka en bok till henne:

"Inte helt oväntat fann jag i måndags en försändelse från Timbro. Jag fick då ta emot en thriller med ett följande följebrev: ”Hej Tiina! Det här är en bok som handlar om en frustrerande tillvaro där den ena efter den andra försvinner. En situation som förmodligen inte är helt obekant.” Detta hot har jag nu polisanmält. Utan att vara någon större anhängare av maffiafilmer känner jag igen Gudfadern när han talar."

Lustigkurren som skickade en bok till Tiina Rosenberg ville tydligen göra en poäng av de många avhoppen (eller ska vi kalla dom för harskutt?) inom Feministiskt Initiativ. Detta uppfattar Rosenberg som ett hot. Kvinnan har helt enkelt tappat all kontakt med verkligheten.

Rosenberg avslutar sin artikel med orden: "Nu när genusvetenskapen är hotad är det min plikt att framför allt ägna mig åt det akademiska arbetet. Därför väljer jag universitetet."

I Rosenbergs situation hade jag däremot valt att uppsöka närmaste akutmottagning för att få hjälp med mina tvångstankar. För utan att vara psykiater känner jag igen ett gökur när jag ser ett.

2 kommentarer:

Gordon Gekko sa...

När feminismen nu väl blir ifrågsatt så upplever människan att hon blir hotad och förföljd.

Så reagerar bara person som levt i sus och dus med alldeles för mycket av anslag, bidrag, akademisk status, okritiska ja-sägare och journalister.

Så då återstår det väl bara att fly in i stugvärmen på en universitetsinstitution där hon både kan slippa undan kritik och återfå social status.

En patetisk sorti från en patetisk figur.

Anonym sa...

Koko, koko Tiina. När lägger Timbromaffian hästhuvudet i hennes säng? Fa kan det vara Timbro som riggar opinionsundersökningarna??? Byxbegär? Tiina verkar ha humor i a f???