20 oktober 2005

Veckans fråga

Vänsterns engagemang i en konflikt i världen ökar analogt med graden av USA:s inblandning enligt nedanstående logik.

Fråga 1:
Är USA direkt inblandad i konflikten?

Om Ja: Ställ dig på andra sidan oavsett vilket sällskap du hamnar i. Måla plakat.
Om Nej: Kolla om USA indirekt stödjer någon av konfliktens parter, se Fråga 2.

Fråga 2:
Stödjer USA indirekt någon av konfliktens parter?

Om Ja: Ställ dig på andra sidan oavsett vilket sällskap du hamnar i. Måla plakat.
Om Nej: Försök hitta en konflikt som USA är inblandad i eller där USA indirekt stödjer ena parten.

Det finns många konflikter där ovanstående är tillämpbart.

Vad jag vill veta är: Vilka konflikter tillhör undantagen?

3 kommentarer:

Chomsky sa...

Det är en svår fråga. Anledningen till det är att vänstern är VÄLDIGT duktiga på att hitta saker de tycker visar att USA stöder eller INTE stöder någon part. Är det inte bistånd, lån, något gammalt toppmöte, att nån ledare "tränats" på amerikanskt universitet så är det naturresurstillgång i form av allt från olja och guld, till mineraler eller kol. Eller någon handelspassage eller nån plats som man kan bygga en pipe-line, eller hamn eller stad eller nåt. Eller, om det går att placera ett "INTE" framför något av dem så är saken också klar, USA stöder "den andra sidan".

Det spelar ingen roll om Presidenten personligen gör något eller säger något, eller INTE gör något eller säger något, det kan vara allt från "anonym källa" till "pentagon-person" till företagare till snart sagt vem som helst. Bara han är amerikan, eller har kopplingar till USA.

Ett förlupet ord från nån tjänsteman blir till ett "avslöjande" om den sanna agendan och plötsligt kan man placera USA i en given konflikt. Passar det inte senare går det bara att ändra sig och hävda att den tidigare analysen var resultatet av USAs agerande och lögner. Och då blir självklart den nya analysen ÄNNU mer "sann".

Vänsterns hemlighet är att alltid tro det värsta om USA och förmågan att glömma tidigare sanningar för att pusslet skall passa ihop - ännu en dag.

Anonym sa...

De har en version av Einsteins teori om ljusets hastighet:

All moralitet är relativ, förutom USAs ondska vilket är absolut.

Att normala mnniskor i Sverige ger stöd till rasisiska terrorister i Irak ar helt otroligt.

Orlando Furioso sa...

Allting går tillbaka till den tid då vänstern hyllade Sovjet. Att sedan erkänna eller inse att man dyrkade fel Gud är helt enkelt för mycket. Så hårt och starkt är detta, att ungdomarna, Ung vänster, osv. (som inte vet vem Stalin var) har övertagit denna låsning genom "mental överföring" (hur det nu går till?) Vi andra insåg vårt misstag, tänkte om och tillfrisknade.